Advertenties

Nieuwe tractor voor KNRM reddingstation in Andijk

Nieuwe tractor KNRM reddingstation in Andijk
Het KNRM reddingstation Andijk, onderdeel van KNRM Medemblik, heeft een nieuwe tractor voor het lanceren van reddingboot ’t Span in gebruik genomen. Om bij noodoproepen de reddingboot ‘t Span betrouwbaar te kunnen lanceren heeft de KNRM een nieuwe tractor aangeschaft. De oude tractor, een Ford 5000, begon na zo’n 20 jaar trouwe dienst steeds meer gebreken te vertonen.

De vrijwilligers van reddingstation Andijk hebben de nieuwe tractor, een 4 wiel aangedreven Lamborghini, in de werkplaats van J. Koper & Zn BV, eigenhandig voor het gebruik bij de KNRM aangepast. Daarbij is de tractor ook gespoten in de KNRM kleur, wat werd gesponsord door De Graaf spuiterij.

In tegenstelling tot de oude tractor stuurt de nieuwe tractor de trailer met de reddingboot vanaf de neus. Daardoor heeft de bestuurder op de tractor een veel beter zicht op de reddingboot en de bemanning die zich daarop bevindt.

Volgens schipper Menno Betzema kan KNRM reddingstation Andijk met deze nieuwe tractor weer jaren vooruit!

Foto: KNRM.

Advertenties