Advertenties

Man komt om het leven bij dodelijk ongeval | Politie zoekt getuigen poging beroving | Tientallen dieren in bewaring genomen | Man aangehouden na aantreffen henneptoppen

Venhuizen – Een 63-jarige man uit Venhuizen is vrijdagochtend om het leven gekomen op de Provincialeweg toen hij rond 06:45 uur in botsing kwam met een vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De 68-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alkmaar reed over de N506 in de richting van Enkhuizen. Het slachtoffer reed in zijn auto over de Markerwaardweg en sloeg linksaf de Provincialeweg op.

Op de kruising kwamen de bestuurders met elkaar in botsing. De Alkmaarder is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Dit betreft een standaardprocedure. De Verkeersongevallendienst van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Politie zoekt getuigen poging beroving

Hoorn – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die op donderdagavond plaats vond op Het Oude Ambacht in Hoorn. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding dat drie mannen hadden geprobeerd de bestelauto te stelen van een 45-jarige man. De man was juist bezig geweest de auto uit te laden. Nadat hij de bus had afgesloten verschenen er plotseling drie mannen, die de autosleutels van het slachtoffer te pakken probeerden te krijgen. Er ontstond een vechtpartij, waarbij het slachtoffer letsel opliep. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De daders gingen er na de mislukte poging vandoor. Zij liepen het park in. De politie zocht in de omgeving. Er werden echter geen verdachten aangetroffen.

Tientallen dieren in bewaring genomen

Zwaag – Dinsdagmiddag zijn tijdens een gezamenlijke controle 77 dieren in bewaring genomen en ondergebracht bij verschillende opslaghouders.

image
Bij een controle van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), werden in een woning aan de Paardenweide tientallen dieren aangetroffen in ongeschikte huisvesting. Het ging hierbij om diverse hondenrassen en vogelsoorten. Besloten werd om de dieren over te brengen naar verschillende opvangcentra. De dieren krijgen daar medische zorg. De eigenaren zijn bij de controle niet aangehouden, maar het LID en de dierenpolitie stellen nader onderzoek in.

Man aangehouden na aantreffen henneptoppen

Opmeer – Een 20-jarige man is woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in zijn woning. De politie kreeg een melding dat er henneptoppen in de woning lagen. In de woonkamer werden drie zakken aangetroffen met een totale waarde van enkele duizenden uren.

De man werd aangehouden op grond van de Opiumwet en is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. Hij is in verzekering gesteld. 2016233828

Advertenties