Advertenties

Stand up comedy in Hèt Café van Wervershoof

CvWLogoLiggendWebPaul Schooolderman
Afgelopen maand was de aftrap van de maandelijks terugkerende stand up comedy show in Hét Café van Wervershoof. Elke vierde woensdag van de maand beklimmen een aantal stand uppers het podium in het achtercafe om hun komische kijk op de wereld te verkondigen. De eerstvolgende is woensdag 26 oktober as.

De ‘Master of Ceremony’ is deze keer Paul Schoolderman, 39 jaar geleden geboren in het doodsaaie Nieuwegein en hij woont nu in Utrecht. Hij heeft een hekel aan het maken van een biografie en bij elk verzoek om een biografie zet hij met frisse tegenzin wat op papier. Hij heeft een hekel aan mensen die de wereld willen veranderen, omdat de wereld toch wel verandert, zonder dat zij zich er mee hoeven te bemoeien. Paul is een leerkracht in het basisonderwijs, die het vermogen heeft om kinderen dingen af te leren in plaats van aan te leren. Aangeboren domheid kan hij nog wel hebben, maar aangeleerde domheid niet. Vroeger dacht hij dat hij ongelijk had omdat de rest anders dacht, nu weet hij dat hij gelijk heeft omdat de rest anders denkt.

Vroeger zag hij zijn onzekerheid als een belemmering en nu weet hij dat er geen zekerheden bestaan, behalve de zekerheid van onzekerheid. Een beschrijving is nauwelijks te geven van het personage Paul Schoolderman en daarmee is zijn leven voldoende getypeerd.

Wat de andere stand uppers in petto hebben kan bekeken worden op woensdag 26 oktober in Hèt Café van Wervershoof. De avond begint om 20:30 uur en er valt deze avond gratis te lachen.

Advertenties