Advertenties

KNMI: Code Geel

Vanmiddag kans op onweersbuien, morgenochtend aan de westkust zware windstoten

Vanmiddag trekken er buien van west naar oost over het land. Hierbij komt lokaal onweer voor. Bij buien is er kans op windstoten van ca. 60 km/uur.

De bewolking neemt verder toe en in de loop van de middag en tijdens het eerste deel van de avond trekt een gebied met regen en stevige buien, mogelijk met onweer en windstoten, van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De zuidwestelijke is matig, aan zee af en toe krachtig en mogelijk even hard. In de loop van de middag draait de wind naar west.

Later vanavond en in de nacht naar woensdag trekt een volgend gebied met buiige regen over het land. Lokaal is opnieuw onweer mogelijk. De minima lopen uiteen van 10 graden aan zee tot 6 graden in het noordoosten. De wind komt overwegend uit richtingen tussen zuid en west en is matig. Aan de (zuid)westkust wordt de wind waarschijnlijk hard en mogelijk stormachtig uit westelijke richtingen. Vooral daar kunnen dan ook (zware) windstoten voorkomen.

Woensdag overdag verplaatsen de (onweers)buien zich langzaam zuidwaarts. In het noorden zijn er waarschijnlijk zonnige perioden en is de buienkans aanmerkelijk kleiner. De maximumtemperatuur ligt rond 12 graden. De wind draait overal naar het noord- tot noordwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de westkust hard tot stormachtig met daar kans op zware windstoten. In de loop van de dag af wordt de wind zwak tot matig, het laatst aan de Zeeuwse kust. (Bron: KNMI)

Advertenties