Advertenties

Opmerkelijke diefstal in Hoorn | Getuigenoproep inbraken Hoogwoud – Zwaag| Vrouw onder invloed in Hoorn

Hoorn – Een opmerkelijke samenloop van omstandigheden rond een diefstal aan de Boogschutter in Hoorn. Woensdag rond 00.30 ontdekte een 37-jarige man uit Hoorn dat er was ingebroken in zijn auto.

Uit de auto was dashboardconsole gestolen. De bewoner had camerabeelden. Daarop waren drie personen te zien. De man besloot samen met een kennis zelf door de wijk te gaan opzoek naar de verdachten. Rond 02.45 uur werd de zoekactie door de eigenaar gestaakt en ging de man terug naar huis.

Thuis aangekomen bleek zijn auto te zijn gestolen. Dit moet gebeurd zijn tussen 01.00 uur en 02.45 uur. Het gaat om een Volkswagen Golf (Donker Grijs van Kleur). Het kenteken begint met de letters GN. Op de bestuurderszijde zit een kras van ongeveer dertig centimeter.

De man heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de beide diefstallen. Mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844

Vrouw onder invloed in Hoorn

Hoorn – Een 45-jarige vrouw uit Hoorn is dinsdagavond 19.20 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het Stan Kentonhof was de vrouw tijdens het uitparkeren tegen meerdere voertuigen gebotst.

Op het bureau blies de verdachte 645 ug/l. Dat bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

De aangereden voertuigen liepen lichte schade op.

Politie zoekt getuigen van inbraak

Hoogwoud – Dinsdag is er tussen 08:30 en 17:00 uur ingebroken in een woning aan de Burgemeester Hoogenboomlaan. Verschillende elektronische apparaten zijn hierbij gestolen.

Bij thuiskomst ontdekte de bewoner dat de voordeur op een kiertje stond. Binnen bleek dat er meerdere goederen waren gestolen. De dieven hebben onder andere een groot televisiescherm van ongeveer 125 centimeter meegenomen. Omdat dit nogal opvallend is, zou het kunnen zijn dat iemand hiervan getuige is geweest. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Getuigenoproep: inbraakpoging

Zwaag – De politie heeft een onderzoek ingesteld in verband met inbraakpogingen in tientallen opslagboxen aan de Corantijn. Van in totaal 41 opslagboxen was de deur geforceerd.

Er waren geen spullen weggenomen. Een tiental eigenaren heeft dinsdagochtend aangifte gedaan van poging diefstal.

Getuigen gezocht

De politie vermoedt dat de opslagboxen in de nacht van maandag op dinsdag,  tussen 22:00 en 7:00 uur, zijn opengebroken. Mogelijke getuigen die maandagavond of later in de nacht/vroege ochtend, iets verdachts gezien hebben in de omgeving, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertenties