Advertenties

Zeiljacht slaat lek op keien vogeleiland De Kreupel op IJsselmeer

20161004_173704
Andijk, 4 oktober 2016 – Dinsdagmiddag omstreeks 1700 uur zijn de twee reddingboten van KNRM Medemblik, de Bernardine uit Medemblik en ’t Span uit Andijk uitgevaren voor een vaartuig aan de grond bij het vogeleiland De Kreupel midden in het IJsselmeer ten Noorden van Andijk.

Onderweg naar het onfortuinlijke zeiljacht meldde het Kustwacht centrum in Den Helder dat de situatie terplaatse behoorlijk verslechterde en het zeiljacht inmiddels op de dijk was verdaagd en door de sterke Oostenwind hevige klappen op de keien maakte.

20161004_173554
Terplaatse gekomen maakte reddingboot ’t Span met spoed een sleepverbinding waarna het zeiljacht vanaf de keien naar ruimer water kon worden getrokken. Direct daarna werd de staat van het zeiljacht gecontroleerd en vastgesteld dat het lek was geraakt en daardoor water maakte. De situatie liet wel toe dat het zeiljacht gesleept kon worden.

Samen met de inmiddels ook terplaatse aangekomen reddingboot Bernardine is het zeiljacht naar de haven  van Andijk gesleept en afgemeerd onder de havenkraan.                               

Foto’s KNRM.

Advertenties