Advertenties

Mislukte woningoverval | Toch een slaapplek | 54-jarige automobilist overleden na botsing met vrachtwagen

Medemblik – In de nacht van zondag op maandag, rond middernacht, heeft de politie een melding gekregen van een woningoverval op de Bergenvaardershof.

Nadat de bewoner de deur had geopend voor een onbekende man, drong deze persoon onder bedreiging van een wapen de woning binnen. Bij de overval raakte niemand gewond. Er is niets buit gemaakt.

Na dezelfde nacht op omliggende wegen te hebben gepost en verschillende bestuurders te hebben gecontroleerd, heeft de politie maandagochtend ook een buurtonderzoek ingesteld. Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die zondagavond iets verdachts gezien hebben in de omgeving van de Bergenvaardershof. De politie is bereikbaar via 0900 8844. Liever anoniem melding doen? Dat kan ook, via 0800-7000.

Toch een slaapplek

Hoorn – De politie heeft dinsdagvond een 21-jarige man uit Hoorn aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van de toegangsdeur van het politiebureau aan het Blokmergouw.

De verdachte had rond 23:20 uur via de intercom gevraagd of hij naar binnen mocht omdat hij een slaapplaats nodig had. Omdat de man zich verbaal agressief gedroeg, gaven agenten hem een waarschuwing en stuurden hem weg. Even later zag een agent via een scherm dat de schuifdeuren vernield waren en dat er een stoeptegel op de grond lag. De verdachte bekende de steen tegen de deuren te hebben gegooid. De man is overgebracht naar een cel.

54-jarige automobilist overleden na botsing met vrachtwagen

Heerhugowaard-Opmeer – Een 54-jarige man uit Spanbroek is dinsdagochtend overleden nadat hij frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen op de AC De Graafweg onder Heerhugowaard

Omstreeks 11.30 uur reed de man in een personenauto over de A.C. de Graafweg. Door nog onbekende oorzaak raakte vermoedelijk de auto op de verkeerde weghelft, juist op het moment dat uit tegengestelde richting een vrachtwagen aan kwam rijden. De bestuurder van de personenauto raakte ernstig gewond en overleed ter plaatse. De bestuurder van de vrachtwagen raakte licht gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Als gevolg van de aanrijding raakte een tweede personenauto beschadigd.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De A.C. de Graafweg is tussen de Langereis en de Koningspade afgesloten wegens takelwerkzaamheden (15.00 uur).

Advertenties