Advertenties

Vogels en herfstverrassingen

image
Iedere dag is anders in het herfstbos bij het Egboetswater en altijd is er wel iets bijzonders te zien. Daarom organiseert het IVN een wandeling van ruim een uur op zondag 16 oktober voor (groot)ouders met kinderen. Start om 14.00 uur vanuit het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert.

Herfstbladeren, spinnen, paddenstoelen en molshopen bekijken is een leuke en soms natte bezigheid. Maar met laarzen aan kan je niks gebeuren. Met een spiegeltje onder de paddenstoelen kijken. Bladeren zoeken op kleur. In rozenbottels en bessen peuteren en ruiken, sommige stinken! Maar dat vinden de vogels niet erg, die lusten ze graag. De hoeveelheid verschilt van jaar tot jaar, net zoals de vogels die ervan leven: merels, lijsters, kramsvogels.

image

Vogeltrek

Langs de kustlijn zie je deze periode vaak een grote groep goudplevieren op doortrek. Tegen de avond zoeken ze een slaapplaats op grasland. Ook zaadeters zoals vinken en sijsjes trekken vaak in groepjes. En met een beetje geluk is een spreeuwenvlucht te zien in de lucht, een spectaculair gezicht dat hoort bij de herfst!

Foto Spreeuw en Berenklauw: Toos Brink

Advertenties