Advertenties

De Bokkentoer Medemblik, groter dan ooit!

bokbier
De herfstbladeren vliegen om je oren. Af en toe word je verrast door een fel regenbuitje, dus je haast jezelf naar het volgende proeflokaal. Want daar is het behaaglijk warm. Je wordt begroet door een volle, sfeervolle kroeg en vanuit de paardentram, die net voorbij rijdt, zingt een bont gezelschap de kelen schor. Tijd voor nieuwe smering, tijd voor een overheerlijk bokbiertje!

Dat is het beeld van de Bokkentoer, die al voor de zesde keer in het pittoreske stadje Medemblik wordt gehouden. Een festival dat steeds meer trouwe aanhangers voor zich weet te winnen, met dit jaar voor het eerst ook een heus dweilorkest, dat vanaf 14.00 uur vanuit de Westerhaven komt aanvaren.

Hoe werkt het?

Op vertoon van uw stempelkaart koopt u een bokbiertje bij één van de deelnemende proeflokalen. Deze staan aangegeven op de plattegrond. Er wordt u een gratis amuse of hapje aangeboden. Vervolgens laat u de stempelkaart afstempelen en u gaat naar het volgende proeflokaal, etc. Met uw volle kaart van zes stempels, die u bij één van de proeflokalen inlevert, dingt u mee naar leuke prijzen. Deze kaart is tevens uw entreebewijs voor de paardentrams, CityTours-busje en de Koggevaarder of watertaxi.

Wie niet van (bok)bier houdt, kan met deze kaart evengoed deelnemen aan de Bokkentoer en krijgt bij een gewoon biertje, wijntje of een frisje zowel een stempel als een amuse.

Meer proeflokalen dan ooit

Het succes van de Bokkentoer werkt aanstekelijk, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de horeca in Medemblik. Deze editie is dan ook groter dan ooit. Liefst 23 proeflokalen hebben zich aangemeld en de verwachting is dat al deze gelegenheden tjokvol met bokbierliefhebbers zitten.

Vervoer nu ook over water

Dit jaar gaat het vervoer niet alleen meer te voet, via de weg of rails, maar ook via het water. In de havens vaart namelijk de schuit van de Koggevaarder van Rob Smak. Hij komt alleen als het weer het toelaat, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook de havendienst heeft zich gemeld om met de watertaxi in te springen, indien er meer vraag is dan Rob met zijn machtige polderschuit aankan.

Terrasjesweer?

Natuurlijk is het geweldig als het ook mooi weer is. Bij de twee vorige afleveringen was het zelfs uitzonderlijk mooi weer, waardoor de vele terrasjes  van Medemblik vol werden gebruikt. Dus bij mooi weer gaat het festival ook gewoon door 😉

Meer informatie op www.bokkentoer.nl of kijk op facebook.com/bokkentoer

Advertenties