Advertenties

Honderdste actie van 2016 voor reddingstation Enkhuizen – Zeiljacht zinkende in de oude haven

Zeiljacht zinkende in de oude haven van Enkhuizen. KNRM Enkhuizen
Zondagmiddag voor de honderdste keer alarm  dit jaar voor de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen. Zeiljacht zinkende in de oude haven van Enkhuizen. Het stalen zeiljacht had net de oversteek gemaakt over het IJsselmeer van Stavoren naar Enkhuizen.

Zeiljacht met gebrokenmast op het Markermeer. KNRM Enkhuizen
Eenmaal afgemeerd in de oude haven van Enkhuizen ontdekte de opvarende lekkage. Via de havenmeester werd de bemanning van KNRM reddingstation Enkhuizen gealarmeerd voor assistentie.

Toen de beide reddingboten met hun pompen bij het zeiljacht aankwamen stond er reeds een halve meter water in het zeiljacht. Met de twee bergingspompen kon het zeiljacht boven water worden gehouden maar er zat een grote scheur in de stalenromp.

Een medewerker van De Gier Maritiem werd bereid gevonden naar het werk te komen om het zeiljacht droog te zetten. Er werd met het zeiljacht opsleep koers gezet richting dit bedrijf waar het direct op de kant werd  gezet.Motorboot met koelwaterprobleem op het Markermeer. KNRM Enkhuizen.

Als het zeiljacht nog maar nauwelijks in de kraan hangt komt het derde alarm van deze zondag binnen, Een zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer, 6 mijl zuid van Enkhuizen.

Wanneer reddingboot Watersport  bij dit jacht aankomt had net een commercieel hulpverleningsvaartuig sleepverbinding gemaakt en was onze hulp veder niet nodig.

Advertenties