Advertenties

Dialectsprekers verdienen minder, zo’n 5 tot 15 procent

clip_image002Dialectsprekers verdienen minder, zo’n 5 tot 15 procent. Omdat Algemeen Beschaafd Nederlands- sprekers er zonder meer vanuit gaan dat dialectsprekers minder ontwikkeld zijn. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een artikel over advocaat, liedjesschrijver en PZC-columnist Maikel Harte (41) uit Terneuzen  die in de schiet als hij hoort dat het verschil in salaris tussen mensen die dialect spreken vijf tot vijftien procent bedraagt.

Dit wordt ook nog eens bevestigd in het Metro Nieuws: “Inkomensverschil zou niets te maken hebben met opleidingsniveau of woonplaats, maar wel degelijk met de manier waarop iemand spreekt.” Tot deze opmerkelijke conclusie kwam Jan van Ours, hoogleraar arbeidseconomie aan de universiteit van Tilburg.

Lees verder in het Algemeen Dagblad en Metro Nieuws

Advertenties