Advertenties

Orgelconcert Willeke Smits Hervormde kerk Venhuizen op 1 oktober a.s.

image
Op 1 oktober 2016 om 20.00 uur geeft Willeke Smits een orgelconcert op het fraaie Pels – Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk in Venhuizen. Willeke Smits geeft in Venhuizen voor het eerst een concert, maar is elders een bekende- en zeer gewaardeerde organiste. De orgelcommissie is dan ook blij met haar komst naar Venhuizen.

Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten. Verder is ze cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht, waar ze het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek.
Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van HendrikAndriessen een 10 kreeg in het blad Luister.

Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van ‘Happiness’, een cd waar je vrolijk van wordt!

Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.comhttp://www.zingenenzo.com

Advertenties