Advertenties

De ANBO bezoekt museum Het Schip in Amsterdam

De ANBO bezoekt museum Het Schip in Amsterdam op 5 oktober ’16

Heeft u dat nou ook? U leest de krant, luistert naar de radio en denkt bij u zelf: dat museum moet ik nodig bezoeken. Maar voordat u er echt aan toe komt, is de tentoonstelling al weer afgelopen.

Het vroegere bestuur van de ANBO wil hier iets aan doen. In de maanden oktober en november willen we naar het museum. En we beginnen met Museum Het Schip.

Het Schip is een van de drie blokken arbeiderswoningen aan het Spaarndammerplantsoen in de Spaarndammerbuurt die zijn ontworpen door Michel de Klerk in de stijl van de Amsterdamse School. De blokken werden in de periode 1914-1921 gebouwd. De woningen werden verhuurd door woningcorporatie Eigen Haard en waren ‘paleizen voor de arbeiders’. Niet eerder was er zoveel zorg besteed aan de vormgeving van arbeiderswoningen. Ook een postkantoor was onderdeel van het blok.

Na het bezoek aan het museum zullen we op ons gemak terugwandelen naar het station, waarbij we ook een kijkje zullen nemen in de voormalige houthaven van Amsterdam.

U kunt zich opgeven bij Cisca Groeneveld. Zij zal zorgen voor een groepsticket. Dat is goedkoper dan wanneer u zelf voor een kaartje zorgt.

  • Wanneer: 5 oktober 2016
  • Tijd: 10.20 uur, verzamelen op station om 10.10 uur
  • Kosten: reiskosten en toegang voor eigen rekening (MJK gratis), anders € 12,50

Advertenties