Advertenties

Extra GSM-mast in november op zijn plek in Andijk


Andijk | APB – De Dorpsraad Andijk maakt op Facebook bekend dat de extra GSM-mast in november wordt geplaatst aan de Kleiakker door KPN.

Deze informatie heeft de dorpsraad ondanks alle afspraken daarover niet van de gemeente maar vanuit ‘niet-officiële  bron’.

“We denken evenwel dat het morgen al in het Noordhollands Dagblad staat en vandaag misschien ook al op de website van het NHD”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Er was een afspraak met de wethouder gemaakt dat de gemeente de dorpsraad zou informeren als er concrete zaken waren te melden…”

KPN ging deze zomer overstag nadat de dorpsraad jarenlang actie voerde om het mobiele bereik in Andijk te verbeteren. KPN informeerde de wethouder zelfs in het voorjaar van 2016 dat er technische aanpassingen waren verricht en dat het bereik nu goed was in Andijk. Ook meldde de wethouder de gemeenteraad dat er maandenlang geen klachten meer binnenkwamen bij de gemeente.

Staande de commissievergadering liet de dorpsraad weten dat het verhaal heel anders is! De klachten waren er nog steeds, het bereik even slecht, zo niet slechter dan voorheen. Metingen op straat bevestigden dit.


Metingen op straat in Andijk geven het slecht bereik aan

Niet lang daarna kwam KPN uit eigener beweging met de mededeling richting de gemeente Medemblik dat het toch een mast gaat plaatsen. Eerder had het al een bouwvergunning gekregen maar trok het plan te elfder ure in wat op woedende reactie kon rekenen van de dorpsraad die al die tijd het aannemersbedrijf had begeleid een geschikte locatie te vinden.

De wethouder nodigde de dorpsraad uit voor een gesprek waarin nog eens werd uitgelegd wat de gang van zaken was en de wethouder zegde toe de dorpsraad te informeren zodra er ontwikkelingen waren op dit terrein.

Bekijk hier het hele Dossier over het GSM-bereik

Advertenties

2 Reacties

  1. Dat zou toch helemaal geweldig zijn nou maar hopen dat ze zich nu aan hun afspraak houden.
    Maar 1 vraagje, komen daar nou ook steunzenders van andere providers op te staan zoals bijvoorbeeld een Vodafone?

    Like

    • er wordt verwacht dat ook andere providers gebruik zullen maken van deze mast omdat ook bij hen problemen zijn over het bereik in Andijk.

      Like

Reacties zijn gesloten.