Advertenties

DUO LEEGHWATER en HENK ZWART spelen HALTE POMPSTATION : [over]leven onder zeeniveau

image
Theatrale concerten met droge voeten wandeling in oude en nieuwe gemalen bij Andijk en Medemblik.

  • Zondagmiddag 18 september 14.00 uur Poldermuseum Andijk
  • Zondagmiddag 25 september 14.00 uur Stoommachinemuseum Medemblik

Duo Leeghwater en Henk Zwart (bekend van Suver Nuver) presenteren een bijzondere concertserie in de gemalen van Noord-Holland. In Halte Pompstation wordt stilgestaan bij de vergeten watersnood van 1916 en vieren wij 100 jaar droge voeten!

Het concert op zondag 18 september vindt plaats op drie locaties. De verrassende middag start in het Poldermuseum in Andijk, gevolgd door een actieve onderbreking: de droge voeten wandeling door de Koopmanspolder met gids Marco van der Lee. De ‘grande finale’ van het concert vindt plaats in het moderne gemaal Vier Noorder Koggen dat hiervoor speciaal zijn deuren opent.

Op zondag 25 september vindt het laatste concert van deze serie plaats. Een verrassende middag voor jong en oud temidden van de indrukwekkende machines van voormalig stoomgemaal de ‘Vier Noorder Koggen’

‘Halte Pompstation’ gaat op speelse wijze in op de betekenis van het gemaal en de voortdurende strijd tegen het water, toen, nu en in de toekomst. Een informeel en toegankelijk theatraal concert met oude en nieuwe muziek, aangevuld met vertellingen en polderanekdotes. Na afloop heeft u een frisse kijk op de Hollandse polder!

Musici:

  • Duo Leeghwater: Marieke Franssen, dwarsfluit | Marieke Wenink, altviool
  • Henk Zwart, zang/spel
  • Toegang €15 / kinderen tot 12 jaar gratis
  • Reserveren en meer informatie op www.duoleeghwater.nl
Advertenties