Advertenties

Diefstal dakgoten op de fiets | Verdachte sprint kanaal in | Tanken zonder te betalen

Hoorn – Woensdagochtend rond 05:00 uur heeft de politie een 41-jarige vrouw en 34-jarige man aangehouden. Het duo wordt verdacht van het stelen van zinken dakgoten.

Een agent zag op de Willemsweg een onbeheerde fiets staan. Ineens kwam de 41-jarige verdachte uit de bosjes vandaan. Omdat de vrouw een onsamenhangend verhaal had, besloot de agent haar te volgen. De verdachte stopte bij een andere fiets die was behangen met zinken dakgoten. Even later stapte de 34-jarige verdachte ook uit de bosjes. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De dakgoten zijn in beslaggenomen.

Verdachte sprint kanaal in

Heerhugowaard – De politie heeft woensdagochtend rond 02:40 uur een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Een getuige zag dat twee jongemannen bij het station aan het Stationsplein aan een rode scooter aan het rommelen waren. Toen de gealarmeerde agenten aan kwamen rijden, zagen zij één van de mannen op de rode scooter wegrijden. De Amsterdammer kon direct worden aangehouden.

Na een korte achtervolging, merkte de tweede verdachte dat hij geen kant op kon. De man stapte van de scooter, sprong het kanaal langs de N242 in en zwom naar de overkant. De verdachte kon niet worden aangehouden, ondanks een zoekslag met een politiehond en warmtebeeldcamera’s.

Tanken zonder te betalen

Hoorn – De politie heeft dinsdagmiddag uur een 39-jarige en 24-jarige man uit Kerkrade aangehouden voor het tanken zonder betalen. De diefstal vond rond 13:50 uur plaats bij een tankstation aan het Keern.

De auto werd in de Dubbele Buurt zonder personen aangetroffen. Cameratoezicht hield de auto in de gaten en zag dat de auto enige tijd later gaat rijden. De politie zette de achtervolging in en gaf de bestuurder een stopteken. De verdachte negeerde het stopteken. Agenten blokkeerden gedeeltelijk de doorgang met hun dienstauto, maar de bestuurder negeerde ook deze blokkade en reed vol tegen de politieauto. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De bestuurder reed op een gegeven moment de banden van de auto lek en de twee verdachten probeerden te vluchtten. Een agent gebruikte bij één verdachte pepperspray. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er zijn geen gewonden gevallen.

Advertenties