Advertenties

KNRM Medemblik aanwezig bij verschillende evenementen


Medemblik/Andijk, 11 september 2016 –Zondag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik ingezet voor de veiligheid van de Amsterdam City Swim en de uittocht van het duurzame zeiljacht Ya voor een energieneutrale wereldreis vanuit de haven van Medemblik. .

’s Morgens vroeg is reddingboot Bernardine uitgevaren naar Amsterdam om de Amsterdam City Swim te beveiligen. Deze jaarlijkse zwemtocht van twee kilometer wordt gezwommen door de grachten van Amsterdam en heeft als doel om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Net als andere jaren wordt ook dit jaar gebruik gemaakt van reddingboot Bernardine vanwege de klapbare mast waardoor de reddingboot tot in de Amsterdamse grachten kan komen. Daarnaast zijn er ongeveer veertig lifeguards op rescueboards en drie waterscooters van de KNRM aanwezig.


In Medemblik zelf blijft de overige bemanning inzetbaar en is voor de gelegenheid reserve reddingboot Veronica naar Medemblik gekomen. Deze reddingboot is samen met ’t Span uit Andijk ingezet voor de begeleiding van het duurzame zeiljacht Ya. Rond het middaguur is het zeiljacht vertrokken uit de haven van Medemblik voor een energieneutrale zeilreis om de wereld.

Hierbij is er een erehaag gevormd door zeilboten van de Vereniging van Kustzeilers die in Medemblik hun lustrumweekend hebben afgesloten ter ere van het 70 jarig bestaan van de vereniging. Op de kade heeft de band Windkracht 13 voor muzikale ondersteuning gezorgd.


Foto’s gemaakt door Laurens Morel.

Advertenties