Advertenties

Aangehouden na inbraak | Dodelijk ongeval Koggenland | Gewonden bij ongeval auto en motor

Hoorn – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Hoorn aangehouden nadat hij zich de toegang tot een woning aan de Spoorsingel had verschaft.

De 28-jarige verdachte probeerde bij het zien van de politie te vluchten en de politie wist hem aan te houden op de Koepoortsweg. Hierbij maakte de politie gebruik van pepperspray.

Politiemensen hebben de man eerst naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij meerdere verwondingen bleek te hebben. Na behandeling hiervan werd hij overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Tegen de 28-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Dodelijk ongeval Koggenland

Koggenland – Een 31-jarige Poolse man is gistermiddag rond 15:50 om het leven gekomen nadat zijn voertuig te water raakte op de kruising Wogmeer/Burgemeester D.Kooimanweg.

Zijn 46-jarige Poolse bijrijder ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het tweetal reed in de richting van het Braken, toen de bestuurder de macht over het stuur verloor en rechtdoor het water inreed in plaats van de bocht  te nemen. Het voertuig kwam ondersteboven in de sloot terecht. Getuigen hebben het tweetal uit het water gehaald. Bij een van de slachtoffers mocht reanimatie door de politie niet meer baten. Het andere slachtoffer is met hartslag naar een ziekenhuis overgebracht. De toestand van deze man is onbekend.

Verkeersongevalanalisten van de politie stelden vast dat de bestuurder te laat remde om de bocht nog te kunnen maken. Volgens getuigen werd er met hoge snelheid gereden.

Gewonden bij ongeval auto en motor

Hoogkarspel – Bij een ongeval tussen een auto en een motor op de kruising Kerspelweg en De Gouw zijn maandagochtend twee mannen van 29 en 32 jaar uit Wervershoof gewond geraakt.

De motorrijder en zijn passagier kwamen ten val na de aanrijding. De twee mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.Volgens getuigen zou de bestuurder van de auto, een 27-jarige vrouw, geen voorrang verleend hebben aan de motor die op een voorrangsweg reed. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht. De automobiliste is meegenomen voor verhoor en de politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De vrouw werd een blaastest afgenomen. Er was geen alcohol in het spel.

Advertenties