Advertenties

Politie onderzoekt tweets over aanslagen op asielzoekers | Gestolen auto aangetroffen dankzij alerte getuige | Gewond door vuurwerk | Drugs en vuurwerk | Snelheidscontrole

Hoorn – De politie onderzoekt tweets op het account van een man uit Hoorn waarin wordt gedreigd met aanslagen op asielzoekers. Dat meldt de NOS. Misdaadsite Crimesite plaatste screenshots van de tweets en een foto waarop de man. te zien is met een automatisch wapen in zijn hand.

Volgens de site was de man lid van de extreem-rechtse Centrumpartij ’86. dat meldt de NOS op haar website.

Gestolen auto aangetroffen dankzij alerte getuige

Voorst – De politie heeft dankzij een alerte getuige een gestolen auto aangetroffen die eerder gestolen was in Noord-Scharwoude. Twee mannen zijn aangehouden. De politie onderzoekt hun aandeel in de zaak.

Een inwoonster van Voorst belde omstreeks 04.30 uur de politie omdat ze een auto in de straat zag met daarin twee mannen die zich verdacht gedroegen. De gealarmeerde politie trof de auto met de twee mannen aan op de Rijksstraatweg in Voorst, rijdend in de richting van Apeldoorn.

Bij controle van het kenteken in de politiesystemen bleek het kenteken niet overeen te komen met het type en merk auto. Hierop besloten de agenten een stopteken te geven. De bestuurder van de auto, een 47-jarige man (woonplaats onbekend) gaf gehoor aan het stopteken.

Nader onderzoek leerde dat de auto gestolen was bij een woninginbraak in Noord-Scharwoude. Hierop werden de bestuurder en zijn passagier, een 43-jarige man uit Alkmaar, aangehouden voor heling. De politie onderzoekt de zaak verder.

De bestuurder bleek daarnaast niet in het bezit van een rijbewijs. Verder werd er in de auto inbrekersgereedschap aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

Gewond door vuurwerk

Hoorn – Op woensdagavond raakte een 68-jarige man uit Hoorn gewond door ontploffend vuurwerk.

De man is woonachtig in een appartement boven het winkelcentrum aan het Betje Wolffplein in Hoorn. Plotseling zag hij dat er iets via de balkondeur de woning in werk gegooid. De man pakte het op om het weer naar buiten te gooien. Het bleek echter te gaan om zwaar vuurwerk, dat in zijn hand ontplofte. Het slachtoffer moest met letsel aan zijn hand worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen om zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Gewond bij aanrijding

Wognum – Op donderdagmorgen raakte een fietser gewond bij een aanrijding op de kruising A.C. de Graafweg-Tramweg in Wognum.

Een 25-jarige vrouw uit Spanbroek reed in een personenauto over de Tramweg. Bij de T-splitsing wilde zij rechtsaf de A.C. de Graafweg oprijden. Vermoedelijk door de laagstaande zon zag zij niet, dat een fietser over het fietspad naast de A.C. de Graafweg vanuit de richting Wognum aan kwam rijden. Op de kruising ontstond een aanrijding, waarbij de fietser gewond raakte. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De identiteit van de fietser is nog niet vastgesteld. Hij kon nog niet worden gehoord.

Drugs en vuurwerk

Opmeer – De politie hield woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Spanbroek aan wegens het bezit van vuurwerk en drugs.

Omstreeks 14.15 uur zag de politie de verdachte fietsen op de Breestraat in Opmeer. Plotseling klonk er een luide knal. Het bleek te gaan om vuurwerk dat door de verdachte was afgestoken. Bij controle bleek de jongen nog drie stuks illegaal vuurwerk bij zich te hebben. Ook had hij een wikkel met (vermoedelijk) speed bij zich. De drugs en het vuurwerk zijn door de politie in beslag genomen.

Snelheidscontrole

Wieringerwerf – Op donderdagmorgen hield de politie een snelheidscontrole op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Tussen 06.30 en 09.00 uur passeerden 452 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur.

In totaal reden 103 bestuurders te snel. Daarmee kwam het overtredingspercentage op 23%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km per uur. In totaal reden negen voertuigen sneller dan 110 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Advertenties