Advertenties

Pech tijdens eerste vaartocht met nieuwe sloep

image
WIJDENES – Vrijdagmiddag net voor het middaguur kwam een sloep op het Markermeer in de problemen. De opvarenden waren onderweg naar Enkhuizen toen de motor minder toeren maakte en daarna afsloeg.

De opvarenden waren net een week in het bezit van hun nieuwe sloep. Vandaag hebben ze voor het eerst een vaartocht gemaakt met hun nieuwe aanwinst. Het plan was om vanuit Monnickendam naar Enkhuizen te varen. De vaartocht verliep anders dan gepland. Ter hoogte van Warder viel de motor uit. Er is nog een poging gedaan om de motor opnieuw te starten maar die sloeg direct weer af. Hierop hebben de opvarenden alarm geslagen via de KNRM Helpt app.

Reddingboot De Gooier is naar de onfortuinlijke sloep gevaren. Na een korte check is er besloten om de sloep naar de haven van Hoorn te slepen. De problemen met de motor hebben hoogstwaarschijnlijk te maken met een verstopte brandstoffilter.

Beeldmateriaal Reddingsstation Wijdenes

Advertenties