Advertenties

Hardleerse bestuurder opnieuw op cursus gestuurd

image
Noord-Holland – Onopvallende videosurveillanten hebben maandag meerdere weggebruikers aan de kant gezet omdat zij een gevaar waren voor zichzelf en/of voor overige weggebruikers. Een 29-jarige man uit Heerhugowaard werd op de Westerweg in zijn woonplaats betrapt toen hij over een verdrijvingsvlak reed.

Agenten meldden de man, voor de tweede keer, aan bij het CBR voor het volgen van een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer). Dit omdat de automobilist meerdere verkeersovertredingen pleegde. De man is verplicht de cursuskosten op tijd te betalen en aan de EMG deel te nemen. Doet hij dat niet, dan zal het CBR zijn rijbewijs ongeldig verklaren.

Tijdens de onopvallende surveillance werden verder nog twee ‘bellers’ betrapt. Op de Velsertraverse in Velsen-Noord en de A7 in Zaandam werden de bellende bestuurders (niet handsfree) aan de kant gezet. Beide kregen een boete van 230 euro. Ook een bestuurder die op de A10 reed en daar een rood kruis negeerde, kreeg een boete van eveneens 230 euro.

Ten slotte werd op de N201 (80km) in Amstelveen een hardrijder betrapt. De 57-jarige man uit Mijdrecht had 40 km teveel op zijn teller staan. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen, waarbij ook meegenomen wordt of de bestuurder in het verleden al vaker (veel) te hard heeft gereden.

Cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer (EMG)

Een bestuurder die gevaar veroorzaakt op de weg, loopt het risico verplicht op cursus te moeten. Wie tijdens een rit herhaaldelijk snijdt, bumperkleeft, rechts inhaalt, onnodig op de vluchtstrook rijdt of bijvoorbeeld de maximumsnelheid fors overschrijdt, kan door de politie naar het CBR worden verwezen. Het CBR beoordeelt of de overtreder voor de cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer (EMG) in aanmerking komt. De EMG-cursus duurt drie dagen en kost de overtreder 1.074 euro.

Foto: Openbaar Ministerie

Advertenties