Advertenties

Rondleiding de Suyderbraeck

image

Rondleiding de Suyderbraeck

Dit veelzijdige en mooie natuurgebied vlak bij Hoorn is vrij toegankelijk. Maar wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, of flora en fauna kan zondag 11 september op pad met twee IVN-gidsen. Tijdens de rondleiding komen ook de kenmerken van de omgeving, inrichting, duurzaamheid en diversiteit ter sprake.

Verzamelen om 14.00 uur op Zesstedenweg 20, 1634 DN in Scharwoude. Goed schoeisel en een lange broek worden aanbevolen; het terrein is niet geschikt voor rolstoelen. Van tevoren aanmelden per mail: j.wilkie@ivn-westfriesland.nl is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld.

De Suyderbraeck is gerealiseerd rond 2000, en blijkt voor velen in de nabije omgeving nog een onbekend gebied. Het ligt tussen Scharwoude, de spoorbaan, Het Schot en de Zesstedenweg en je kunt er dagelijks langs komen zonder te zien wat voor moois er is gerealiseerd. En mooi en veelzijdig is het! Het is een paradijsje voor vlinders, bijen en andere insecten, vogels, vleermuizen en kleine zoogdieren, koeien en schapen. En voor mensen…

Fotobijlage: Suyderbraek door Astrid Bijster

Advertenties