Advertenties

Zaterdag 3 september Nationale Herdenking Indië-monument 1945-1962

image
Op zaterdag 3 september vindt de jaarlijkse nationale herdenking plaats van de Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea hun leven hebben gegeven. Ruim 6.000 Nederlandse militairen zijn in het voormalige Nederlands-Indië of in Nieuw-Guinea gesneuveld. 13 Lichte Brigade levert ondersteuning aan deze nationale herdenking.

De herdenking – die om 14:00 uur begint – is live te volgen via de website van het Nationaal Indië-monument. Speciaal voor degenen die graag willen komen maar om welke reden dan ook, niet meer in Roermond aanwezig kunnen zijn. Op deze manier worden zij alsnog in de gelegenheid gesteld om een live sfeerimpressie van de herdenking van thuis uit te volgen.

Hier vindt u het programma van de herdenkingsdienst

Advertenties