Advertenties

Aanhouding drie personen die werden aangezien voor gezochte RAF-leden

Medemblik – Woensdagmiddag rond 13.00 uur kreeg de politie een melding dat mogelijk de drie voortvluchtige leden van de voormalige Duitse terreurorganisatie RAF gezien waren in de omgeving van de Vooroever.

ANP-46041742-1-e1469537371137
Foto’s van de gezochte RAF-leden waarvan gedacht wordt dat ze in Nederland zouden ophouden. Het gaat om de oud-RAF leden Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette, dat zich tussen 2011 tot 2016 waarschijnlijk schuldig heeft gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen.


Meldingen rond de voortvluchtige RAF-leden worden door de politie zeer serieus genomen. De politie zette de omgeving ruim af en er werd een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de personen, waarvan de leeftijd en het uiterlijk binnen het signalement van de gezochte terroristen viel.

Nog voordat hun identiteit vast stond, gingen de drie personen, twee mannen en een vrouw, naar een vakantiehuisje in de buurt. Toen twee van hen de woning verlieten was de politie genoodzaakt in te grijpen. Deze twee personen werden aangehouden op de Overleek in Medemblik.

Na onderzoek, waarbij is samengewerkt met de Duitse politie, bleek het uiteindelijk niet te gaan om de voortvluchtige leden van de RAF, maar om Duitse toeristen. Zij zijn door de politie weer teruggebracht naar hun vakantieadres.

Hoewel de politie achter het genomen optreden staat, betreurt zij het dat onschuldige toeristen het slachtoffer van dit misverstand zijn geworden. De politie is met hen in gesprek.

Advertenties