Advertenties

Nazomerfestival bij de Blauw Schuit – Duik in het aanbod voor het nieuwe seizoen

image
Hoorn, 30 augustus 2016 – Wordt het websites bouwen, interieurdesign, dans of fotografie? Of toch pottenbakken, schilderen of beeldhouwen? De keuze is aan jou, tijdens het Nazomerfestival van De Blauwe Schuit op zondagmiddag 11 september tussen 13.00 en 17.00 uur. Via allerlei korte gratis workshops kun je in het voormalig zwembad aan de Vredehofstraat alvast een duik nemen in het uitgebreide programma voor het komend seizoen.

image
Ben je van plan om dit najaar creatief aan de slag te gaan, dan is het nazomerfestival van De Blauwe Schuit de ideale gelegenheid om je te ervaren wat je leuk vindt. “Er is voor ieder wat wils”, vertelt manager bedrijfsvoering Astrid Manshanden enthousiast. “Kinderen kunnen zich buiten op het Kinderplein uitleven met textiel, speksteen, klei, striptekenen, tekenen of schilderen en theater. Binnen bruist het van de activiteiten en de vele art bites. Dat zijn korte gratis workshops waar je zelf aan de slag gaat. Denk daarbij aan beeldhouwen, keramiek en schilderen, maar ook bijvoorbeeld aan dans en fotografie. Alle professionele docenten van De Blauwe Schuit, die overigens ook allemaal kunstenaar zijn, kun je aanspreken op de meet-and-greet-markt. Zij vertellen je graag meer over de cursussen en workshops die ze het volgend seizoen geven.”

Wethouder op het doek

Een bijzonder onderdeel van het festival is ‘Wethouder op het doek’. Blauwe Schuit docent Bram Stoof deed als schilder mee aan het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Onder zijn vakkundige leiding gaat een aantal cursisten in een uur tijd een portret maken van cultuurwethouder Judith de Jong die daarvoor speciaal komt poseren. Wil je zeker weten dat je kunt meedoen met een of meer workshops tijdens het festival? Reserveer dan vooraf een plekje via www.blauweschuit.nl. Meedoen is gratis.image

Advertenties