Advertenties

Aanrijding met letsel Bovenkarspel | Meisje in Enkhuizen belaagd | Vergiftiging katten | Aanhoudingen man uit Bovenkarspel na vuurwapen gelijkend voorwerp

Bovenkarspel | APB – Op vrijdagmorgen raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Veilingweg in Bovenkarspel.

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding dat een auto tegen een boom zou zijn gereden op de Veilingweg. Ter plaatse bleek de auto vanuit de richting Andijk te zijn gekomen.

Op enig moment kwam de bestuurder in de rechter berm terecht. Vermoedelijk door terug te sturen is de auto de weg overgeschoten en aan de andere zijde tegen een boom gebotst.

De brandweer moest de deur van de auto forceren, zodat de bestuurder uit de auto gehaald kon worden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van de bestuurder is nog onbekend.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de aanrijding. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Meisje belaagd

Enkhuizen – Vrijdagmiddag is een 14-jarige meisje uit Bovenkarspel belaagd door een groepje meiden. Dit gebeurde rond 15:30 uur op het Buitengaats. Een 16-jarige meisje uit Enkhuizen is aangehouden.

Het slachtoffer zou ruzie hebben gehad met een groep meiden en heeft hierbij klappen en schoppen gehad. Toen de politie ter plaatse kwam, rende er een groepje jeugd weg. De agenten hebben één van de jongeren kunnen staande houden. Dit bleek later de 16-jarige verdachte die het slachtoffer zou hebben belaagd. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet onderzoek naar de betrokkenheid van de andere meiden. Het slachtoffer heeft behalve pijn geen letsel opgelopen.’

Vergiftigde katten

Enkhuizen – Er zijn in het weekeinde van 21 augustus, net als in april vermoedelijk wederom katten vergiftigd in Enkhuizen.

De dieren worden momenteel behandeld door de dierenarts, maar zijn er slecht aan toe. Er is vermoedelijk vergiftigd kattenvoer aangetroffen in de omgeving van De Laars en het Doolhof. De politie adviseert huisdieren in genoemde omgeving binnen te houden en wanneer er gif wordt aangetroffen dit voorzichtig te verwijderen en te melden bij de politie. Er wordt verder onderzoek gedaan. Heeft u informatie? Bel 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Aanhoudingen mannen uit Alkmaar en Bovenkarspel na vuurwapen gelijkend voorwerp

Alkmaar – In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie twee mannen, van 19 uit Alkmaar en van 18 uit Bovenkarspel, aan.

Agenten kregen melding via de meldkamer dat gezien was op camerabeelden dat twee mannen op de Gedempte Nieuwsloot met een wapen op de foto gingen. Een agent herkende de mannen dankzij signalementen en zag dat ze in de richting van het Ramen liepen. Korte tijd later werd het tweetal staande gehouden. Het bleek te gaan om een balletjespistool, een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het voorwerp is in beslag genomen, beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Echt of nep vuurwapen?

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Vuurwapen gelijkende voorwerpen worden bij dreiging of bij twijfel over echtheid bij iedereen, ongeacht de leeftijd, in beslag genomen.

Advertenties