Advertenties

Nieuwe schipper voor KNRM reddingstation Medemblik

image
Medemblik, 27 augustus 2016 – Met ingang van 1 september 2016 is Wouter de Boer (41) door de directeur van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) aangesteld als schipper van het reddingstation in Medemblik. De schipper van het reddingstation heeft de leiding over het station en haar bemanning.

Gedurende een groot aantal jaren was de heer Broos Docter (62) leider en boegbeeld van het vroegere Rescue Medemblik, en nadat het in juli 2012 KNRM reddingstation werd in Medemblik-stad. Als regel zijn bij de KNRM de varende redders tussen de 18 en 55 jaar oud. De heer Docter gaf eerder dit jaar aan het stokje te willen overdragen aan een jongere opvolger. Dat gaat dus gebeuren met ingang van 1 september 2016.

De KNRM is dankbaar dat de heer Docter vanaf 2012 op zijn post is gebleven om het nieuwe KNRM reddingstation in Medemblik verder te helpen opbouwen. Broos Docter blijft actief vanaf 1 september a.s. als Helper aan de wal en gaat ondersteunende taken op de achtergrond uitvoeren.

KNRM Medemblik is in 2012 ontstaan en bestaat uit twee reddingstations: in Medemblik-stad met reddingboot Bernardine en in Andijk met reddingboot ’t Span. Beide reddingboten zijn van de Nikolaasklasse.   

Advertenties