Advertenties

Kennismaken met ‘Aangepast Sporten’ in september! Maand van het Aangepast Sporten in de provincie Noord-Holland

image
Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is uitgeroepen tot de ‘Maand van het Aangepast Sporten’. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Maand van het Aangepast Sporten

Sport is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook staat sport en ‘sport als middel’ hoog genoteerd op de politieke agenda van zowel de landelijke als de lokale politiek. Toch betekent dit niet dat iedereen de weg al weet te vinden in de sportwereld. Vaak is de weg naar de lokale vereniging wel bekend, maar wat als je door een beperking niet terecht kan bij die vereniging of als meer begeleiding noodzakelijk is? Houdt het dan op? Nee, gelukkig niet! Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten.

Daarom heeft Sportservice Noord-Holland de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in het leven geroepen. Tijdens deze maand worden diverse activiteiten georganiseerd om mensen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.

Activiteiten in West-Friesland

In de regio West-Friesland organiseren verschillende verenigingen een activiteit. Zo kun je vrijblijvend deelnemen of kijken:

 • 28 augustus SEW Mindervalidenvoetbaltoernooi, Lange Dres 1, 1688 BE in Nibbixwoud vanaf 10.00 uur.

 • 3 september G-hockey toernooi bij WFHC, Roskam 6 in Zwaag vanaf 10.00 uur.

 • 4 september aangepast sporten manifestatie in Purmerend op de Koemarkt van 12.00-16.00 uur.

 • 6 september schaken bij schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn. Vanaf 20.00 uur ben je welkom in MFA De Kreek, Meetketting 1-3 in Zwaag. Informatie: buysman.nan@quicknet.nl. voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoeningen.

 • 11 september SportBeurs in sportcentrum Hoorn op de Holeweg 14e in Hoorn. De SportBeurs wordt om 11.00 uur geopend en is om 16.00 uur afgelopen. Er zijn verschillende workshops voor aangepast sporten aanwezig: hockey, rolstoelhandbal, tennis, badminton.

 • 17 september zet Cindy Schipper Zorgt de staldeuren open om kennis te maken met haar manier van werken met paarden en coaching. Haar staldeuren worden geopend vanaf 12.00 uur. De locatie is De Leet 4-6, 1645 VK in Ursem. je bent tot 16.00 uur welkom. Cindy geeft coaching aan kinderen en volwassenen met o.a. autisme. http://www.cindyschipperzorgt.com.

 • 30 september paardrijden bij VPG Opmeer bij manege Warnaar, Langereis 100 in Nieuwe Niedorp om 20.00 uur. Van te voren aanmelden is wenselijk via barbara.dijkman@vpgopmeer.nl. deze lessen zijn bedoeld voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

 • In de maand september kunt u meedoen met Nordic Walking op een maandag 13.30-14.30 uur, woensdag 10.30-11.30 uur of vrijdag 10.30-11.30 uur in het Streekbos, Veilingweg 21 in Bovenkarspel. Aanmelden via info@sportwandelschool.nl. De lessen worden aangeboden voor mensen  met een chronische aandoening.

Voor de overige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd:

 • Sportinstuif ’t Bon heeft haar eerste sportinstuif op zaterdag 3 september. Deze begint om 13.30 uur in Sportcentrum De Weijver, Weijver 6 in Hoogwoud. Voor mensen met een verstandelijke beperking. Leeftijd maakt niet uit. Ook ouders, broertjes en zusjes, begeleiders en leerkrachten zijn welkom.

 • Op 3 en 24 september organiseert WaterSportVereniging Hoorn haar zeildagen voor minder validen. Aanmelden is noodzakelijk. Om 10.00 uur staan de vrijwilligers klaar om jou te ontvangen.

 • Fitkids, Big Move, Running therapie bij fysiotherapie Kersenboogerd. Voor meer informatie: www.fysiotherapiekersenboogerd.nl.

 • Zondag 25 september Runvest in Enkhuizen. Ook voor mensen met een beperking. Aanmelden voor 9 september via http://eventkit.mylaps.com/nl/event/384.

 • 30 september wakeboarden voor mensen met een lichamelijke beperking in Almere. Aanmelden via clinic@dennisvanderzeijden.nl.

 • Heeft u reuma en wilt u graag zwemmen dan kan dat bij Zwembad De Zeehoek, Dorpsstraat 179 in Wervershoof op de maandagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur.

 • Ook kunt u bij zwembad De Zeehoek terecht als u allerlei klachten heeft. Er zijn verschillende begintijden: 09.00, 11.00, 14.30 uur op de maandag.

Het volledige overzicht van en meer informatie over alle activiteiten tijdens de Maand van het Aangepast Sporten is te vinden op onze website: www.aangepastsporten.info.

Ook in de andere regio’s wordt genoeg georganiseerd. Een aan te raden activiteit voor kinderen met een beperking is een bezoek aan de Open Dag van de Johan Cruijff Foundation op 21 september in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Volop mogelijkheden om het nieuwe sportseizoen goed te starten. Kijk op http://www.cruyff-foundation.org voor meer informatie.

In Schagen zijn de volgende activiteiten te vinden: rolstoeltennis op 10 en/of 24 september van 10.30 tot 12.00 uur bij STC, Wilgenlaan 1a in Schagen en zit-chigong bij Rita van Slagteren op zaterdag 3 september om 13.30 of om 15.30 uur.

Contact

Heb je vragen over een activiteit in deze maand, neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten Ageeth Bakker tel: 0229-287702 of mail: abakker@sportservicewestfriesland.nl

Via deze weg kunt u ook onze digitale nieuwsbrief en de Wegwijzer Aangepast Sporten aanvragen of een persoonlijk sportadvies krijgen. Verenigingen die willen starten met een sportgroep voor volwassenen of kinderen met een beperking kunnen voor ondersteuning ook terecht bij de regiomedewerker.

Advertenties