Advertenties

Harm Hoeve bespeelt op 9 september het orgel in de Hervormde kerk Venhuizen

imageOp 9 september 2016 om 20.00 uur verzorgt Harm Hoeve, vermaard organist en dirigent, het orgelconcert op het bijzonder mooie orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. Harm Hoeve zal een gevarieerd programma ten gehore brengen. De aanvang is om 20.00 uur.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus.

Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk in Rouveen. Hier is hij, na twee jaar orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk. Tevens is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10,- Verdere informatie: e-mail: orgel.venhuizen@gmail.comhttp://www.zingenenzo.com

Advertenties