Advertenties

Genieten van Ierse muziek op Kasteel Radboud – Sfeervol najaarsconcert door Merain

image
Energiek, bezield en meeslepend: zo speelt Merain! Het trio brengt op 17 september in de Ridderzaal van kasteel Radboud een sprankelend Keltisch najaarsconcert onder de titel Irish Treasures, naar de gelijknamige cd. Het concert op Radboud maakt deel uit van Merain’s Kastelentour langs imposante locaties waar de rijke Keltische muziek zo prachtig tot haar recht komt.

De muziek: Droom op deze prachtige plek weg bij de mooiste Ierse liederen en melodieën. Met zang, Keltische harp, bodhrán en viool neemt Merain het publiek mee naar het mystieke en romantische Ierland. Op het programma staan onder andere stukken van de barokcomponist Turlough O’Carolan, traditionals als Song for Ireland en Red is the rose, en een prachtige klassieker van de moderne Ierse zanger Mike Hanrahan. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit concert. “Vitaminen voor de ziel,” zo vertelt een luisteraar. Ervaar het zelf en kom luisteren!

Over Merain: De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Ook schrijven zij zelf stukken op bestaande Ierse poëzie. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg.

De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt inmiddels door het hele land en ook buiten de landsgrenzen. Op zondag 11 september is het trio te horen in het AVRO radio programma Spiegelzaal.

Waar, wanner en kaartjes?

  • Zaterdag 17 september 2016, 20:00 uur, Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8, Medemblik
  • Kaartverkoop (€17, kinderen t/m 15 jaar €12) via site van Merain: http://www.meraintrio.com

Kastelentour: Merain’s kastelentour trekt dit najaar langs kasteel Heeswijk (15 september 20:00), kasteel Doorwerth (16 september 20:00), kasteel Radboud (17 september 20:00), het Muiderslot (23 september 20:00) en De Schierstins (24 september 20:00). Merain speelt op 10 september tussen 13:00 en 16:00 op Paleis Soestdijk kleine stukjes uit het programma. Voor meer informatie bezoekt u de site: www.meraintrio.com

Advertenties