Advertenties

Zeiljacht vast op strekdam

Omgeslagen openzeilbootje weer overeind. KNRM Enkhuizen
Maandagavond zijn de vrijwilligers van KNRM Enkhuizen uitgevaren voor een vastgelopen zeiljacht op een strekdam, onderweg werd ook nog even hulpverleend aan een omgeslagen open zeilbootje.

Maandagavond  net na half zeven alarm voor een vastgelopen zeiljacht op een van de onderwater gelegen strekdammen in vluchthaven de Ven ten noorden van Enkhuizen.

Tijdens het uitvaren richting dit incident spot reddingboot Corrie Dijkstra van Elk een omgeslagen open zeilbootje waarvan de opvarenden het moeilijk hebben om het weer overeind te krijgen.Omgeslagen open zeilbootje bij het Kooizand. KNRM Enkhuizen

Een van de opvarenden werd aan boord van de reddingboot genomen en de ander opvarende lukte het om samen met een KNRM opstapper het zeilbootje weer recht te krijgen.  Als ook reddingboot Watersport ter plaatse is word een extra opstapper overgezet op de Corrie Dijkstra. Zij begeleiden het zeilbootje richting de haven. De Watersport gaat door naar het vast gelopen zeiljacht.

Ter plaatse aangekomen blijkt het zeiljacht aardig omhoog te liggen op de stenen strekdam waarvan er meerdere onderwater aanwezig zijn aan de bakboordzijde van de vluchthaven.Zeiljacht op strekdam in de Venhaven. KNRM Enkhuizen

Reddingboot Watersport doet een poging het zeiljacht los te krijgen echter ligt deze te vast tussen de keien. Het zeiljacht blijkt niet lek te zijn en de omstandigheden zijn rustig  dus werd er besloten te wachten op de Corrie Dijkstra zodat deze hem via een lijn vanuit de mast scheef kan trekken.

Dit  “krenken” heeft snel resultaat en het zeiljacht komt zonder verdere schade of lekkage los van de strekdam.

Beeldmateriaal KNRM Enkhuizen

Advertenties