Advertenties

Getuigenoproep mishandeling kermis Hoorn | Aanhouding vernieling fietsen | Hondenbezitter aangehouden na bijtincident

Hoorn – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft tussen 03.30 en 03.45 uur een openlijke geweldpleging plaatsgevonden op de Kermis nabij Gouw in Hoorn, waarbij meerdere jongens gewond raakten. Een 23–jarige verdachte werd door de beveiliging tegengehouden en de politie kon hierna de man aangehouden en insluiten.

image

De mishandeling werd gepleegd op de kermis schuin tegenover HEMA. Aanleiding voor geweldpleging was vermoedelijk een sigaret. Door de 23-jarige verdachte werd een sigaret gevraagd aan een 22-jarige jongeman. De 23-jarige verdachte kreeg geen sigaret en kwam kort hierop terug met een groepje van 5-6 mannen in de leeftijd van 20 – 22 jaar en begonnen te vechten. De 22-jarige man werd hierbij ernstig mishandeld en ook zijn vrienden kregen klappen.

Het 22-jarige slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en bleek zwaar gezichtsletsel te hebben opgelopen. Hij is geopereerd in het ziekenhuis in verband met de vele botbreuken in o.a. zijn gezicht (gebroken neus, gebroken oogkassen, kaak, jukbeen etc.). Ook enkele omstanders werden ongewild betrokken bij de geweldpleging en kregen klappen.

Getuigenoproep

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze openlijke geweldpleging, die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 03.30 en 03.45 uur plaatsvond op de kermis nabij de HEMA. Volgens de eerder opgenomen getuigenverklaringen en aangiften zijn er meerdere mensen getuige geweest van dit incident. Deze getuigen kunnen belangrijke informatie hebben die bruikbaar is in het politie-onderzoek.

Heeft u informatie over dit incident, maar dit nog niet gedeeld met de politie? 
Belt u dan met de politie in Hoorn via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

Drie jongens aangehouden voor vernielen fietsen

Hoorn – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur in de Geldersesteeg 3 mannen van 17 jaar uit Ursem aangehouden.

Zij worden verdacht van het vernielen van een aantal fietsen op de Lange Kerkstraat. Daar zat ook een fiets bij van een 26-jarige man uit Blokker, die aangifte deed van vernieling van zijn fiets. De drie mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Hondenbezitter aangehouden na bijtincident

Hoorn – De politie heeft een 35-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens mishandeling. De man liep met zijn drie honden in de omgeving van de Venenlaan toen een van de honden een 13-jarige fietser in haar been beet.

Volgens het slachtoffer stuurde de man de honden op de voorbijgangers af. Het meisje moest in het ziekenhuis worden behandeld. Agenten waren korte tijd later ter plaatse en troffen de hondeneigenaar in de omgeving aan. De man weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien, waarop hij werd aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie doet verder onderzoek.

Advertenties