Advertenties

Drukte op het water rond Enkhuizen, 13 acties in 5 dagen

image
imageVoor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen is het een erg drukke periode. Maar liefst 13 keer in de afgelopen 5 dagen moesten zij in actie komen Augustus is mede door alle vakanties voor ons jaarlijks een van de drukste maanden, maar dertien acties in vijf dagen tijd is ook voor ons station met gemiddeld honderd actie per jaar erg druk.

Vrijdag werd er uitgevaren voor een catamaran met gebroken mast, gelukkig vielen hier geen gewonden bij. Een uitgebreid verslag vind u hier.

Zaterdag twee acties: een zeiljacht had zich vast gevaren op de ondiepten van de waterskibaan naast het Naviduct. En daarna verzochten de collega’s van KNRM station Lemmer ons om hun begeleiding van een zeiljacht met zeezieke opvarenden over te nemen. Meer info vind u hier.

image
Zondagmiddag moesten de vrijwilligers vier keer uitvaren voor watersporters in problemen op een ruig IJsselmeer. Een motorboot met motorstoring, een zeilsloep met motorstoring, zeiljacht aan de grond  en een zeiljacht  tussen de keien waren de problemen. Zie hier het uigebreide verslag.

Maandag verdaagde twee zeiljachten op lagerwal zuid van het Naviduct op het Markermeer. Beide konden van stranding worden behouden, zie hier voor meer info.

image
Dinsdag moest er weer vier keer worden uitgevaren voor zeiljachten in problemen op een winderig IJsselmeer. Rommel in de schroef, twee met een motorprobleem en een met de rolgenua in de knoop bezorgde onze vrijwilligers weer veel werk.

En dat is niet het enige wat onze vrijwilligers deze dagen bezighoud want ook het onderhoud aan de boten en boothuis gaat gewoon door, en ook de verslaggeving op de diverse sociale media en website word door deze zelfde vrijwilligers gedaan. En dan te bedenken dat ook onze vrijwilligers van hun vakantie genieten en het reddingstation dezer dagen wordt gerund door een beperkte bezetting.

image
Een duidelijke oorzaak voor het hoge aantal alarmering is niet direct  te verklaren maar het wat slechtere zomerweer met soms redelijk veel wind zal hier zeker aan ten grondslag liggen.

Filmbeelden van de laatste actie vind u hier : https://youtu.be/avYCxcuOR14

Advertenties