Advertenties

Insluiper betrapt | Misdaad in kaart–aantal inbraken in de regio

image
Zwaag – De politie heeft een onderzoek ingesteld in verband met diefstal uit een woning aan de Kapberg. Terwijl de bewoner thuis was, wist een onbekende man maandagochtend vroeg, omstreeks 5:30 uur, door de niet afgesloten schuifpui binnen te komen.

De bewoner hoorde iemand door het huis lopen en besloot op onderzoek uit te gaan. Bij het zien van de bewoner schrok de dief, rende het huis uit en sprong over de schutting om vervolgens uit het zicht te verdwijnen. 

Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving maar troffen de dader niet meer aan. Van de dader is slechts bekend dat het om een donker getinte man gaat. Bij de diefstal werd onder andere een smartphone buit gemaakt.

Enkele uren eerder bleek bij een woning in de Pastoor Nuijenstraat ook iemand te hebben geprobeerd in te breken. Aan de voorzijde van het huis, aan het raamkozijn, waren sporen van inbraak te zien. Naar aanleiding van de inbraakpoging en de insluiping/diefstal heeft de politie een sporen- en buurtonderzoek ingesteld. 


Aantal inbraken (of pogingen daartoe) in de afgelopen 3 maanden in de regio West-Friesland Oost

image
Deze kaart wordt gepubliceerd door de politie onder de noemer: “Misdaad in kaart”. Daarop staan het aantal woninginbraken vermeld of pogingen daartoe per postcodegebied. Hoewel Andijk ‘slechts’ 5 aangiften telt voor de afgelopen drie maanden (d.i. 8 mei – 8 augustus) is het aantal relatief hoger dan Wervershoof, Medemblik en andere plaatsen met een inwoneraantal dat ongeveer gelijk is aan Andijk.

Advertenties