Advertenties

Druk weekend voor KNRM station Enkhuizen, 7 inzetten

image
Voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen was het een druk weekend. Zes acties en een evenement begeleiding zorgde voor veel werk.

Zaterdagmiddag stond de begeleiding van de zwemprestatietocht, onderdeel van de Westfriese Waterweken in de planning. Hier voor werd de reddingboot Corrie Dijkstra van Elk ingezet en was het boothuis bemand als EHBO post.

image
imageMaar uiteraard bleven we ook gewoon inzetbaar voor acties. Een uurtje voor de start van de zwemtocht gingen de piepers reeds af, een zeiljacht had zich vast gevaren op de ondiepten van de waterskibaan naast het Naviduct. Beide reddingboten waren nodig om het weer in dieper water te krijgen.

Tijdens te start verzochten de collega’s van KNRM station Lemmer ons om hun begeleiding van een zeiljacht met zeezieke opvarenden over te nemen. Hier voor werd reddingboot Watersport ingezet. En werden de zeezieke kinderen opgevangen in het boothuis

image
Na een drukke zaterdagmiddag volgde ook een drukke zondagmiddag. Maarliefst vier keer moesten de vrijwilligers uitvaren voor watersporters in problemen op een ruig IJsselmeer.

Om half twaalf gingen de alarm ontvangers voor de eerste maal af, Motorboot met motorstoring vier mijl ten noorden van Enkhuizen.

image
Na deze klus zat de bemanning nog aan de koffie in het boothuis als melding nummer twee binnen komt, Zeilsloep met motorstoring aan de zuidzijde van het Naviduct.

image
Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk was snel ter plaatse en had de sloep langszij genomen.

Direct volgde melding nummer drie, Zeiljacht aan de grond thv Trintelhaven.

Reddingboot Watersport krijgt toestemming om de sluis met spoed te verlaten en zet koers naar het zeiljacht.

Aan het eind van de middag melding nummer vier, een zeiljacht met motorstoring is tussen de keien van de havendam in het Krabbersgat terecht gekomen.

Beeldmateriaal KNRM Enkhuizen

Advertenties