Advertenties

Kleingouw Andijk: Wijziging bestemmingsplan locatie benzinepompstation | Klachten te hoge brug nog niet opgelost


Andijk | Wognum | APB – Er is op 1 juli 2016 een verzoek ingediend om het bestemmingsplan te wijzigen om de bouw van 3 woningen mogelijk te maken op de locatie van het oude benzinepompstation van Marees aan de Kleingouw in Andijk.

Dit verzoek is momenteel in behandeling. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van de VVD-fractie. Marees had de dorpsraad eerder al toegezegd dat de sloop nog dit jaar zal plaatsvinden.

Klachten te hoge brug nog niet opgelost
 
Na oplevering zijn er bij de gemeente diverse klachten binnengekomen van bewoners die nabij de vervangen brug worden aan de Kleingouw. N.a.v. hiervan is een trillingsonderzoek uitgevoerd. Uitkomst rapport geeft aan dat er gedurende het onderzoek slechts 1x de grenswaarde kortstondig is overschreden.

De dorpsraad Andijk had in 2015 een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Medemblik om inzicht te verkrijgen omtrent de problemen met de brug. Daarmee werd ook duidelijk dat de gemeente voor 40.000 euro aan meerkosten kwam te zitten omdat de brug te hoog werd gebouwd. De aannemer ging voor 90.000 euro in ‘t schip.

Dit is met betrokken bewoners is de uitkomst van het rapport gecommuniceerd. Trillingen worden veroorzaakt door te hoge snelheid in combinatie met het gewicht van het voertuig (bussen / vrachtauto’s / tractoren).

Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 30 km. Deze week is er een klacht bijgekomen van bewoners. De collega’s van wegenonderhoud zijn bereid een eenvoudige oplossing uit te voeren die de trillingen doet wegnemen.

Deze werkzaamheden worden gecombineerd met het regulier asfaltonderhoud.

Advertenties

Eén reactie

  1. Het zou mooi zijn als er in het bestemmingsplan dit keer een beter beeldkwaliteitsplan wordt opgelegd dan op de Middenweg is gebeurd (bij de recente woningen aan het begin, waar eigenlijk vrijstaande jaren ’30 woningen hadden moeten komen). Ook deze plek op de kruising is tekenend voor het dorp, en de beeldkwaliteit kan het dorp maken of breken. Je mag dus als gemeente best eisen hebben.

    Als je deze eisen in het beeldkwaliteitsplan niet vastlegt, kan de welstand straks bij de bouwaanvraag niet handhaven. Het is dus cruciaal.

    Like

Reacties zijn gesloten.