Advertenties

Waarschuwing; blauwalg in zwemwater

Vanaf maandag 1 augustus is er een zwemwater waarschuwing afgegeven voor Vooroever Regattastrand, het Nesbos, Vooroever Koopmanspolder en Vooroever Andijk. Voor Vooroever Vlietsingel poel geldt een negatief zwemadvies.

image

Op bovenstaande locaties heeft het Recreatieschap een verhoogde concentratie blauwalg aangetroffen. Zwemmen op deze plekken kan slecht zijn voor de gezondheid. Er mag wel gezwommen worden; de recreant moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Niet zwemmen in Vooroever Vlietsingel poel

Voor Vooroever Vlietsingel poel geldt een negatief zwemadvies. Het is verstandig om daar dan ook niet het water in te gaan, totdat het negatieve advies is opgeheven.

Actuele informatie

Voor actuele informatie kunt u de Zwemwatertelefoon 088-1021300 bellen of ga naar www.zwemwater.nl Op deze site wordt de actuele zwemwaterkwaliteit van alle zwemlocaties in Nederland weergegeven. Ook vindt u informatie over het zwemwater op Teletekst pagina 725. 

Advertenties