Advertenties

Programma Hoornse Havenconcerten zaterdag 3 september 2016 rond!

imageStichting Hoornse Havenconcerten heeft het weer voor elkaar om met behulp van haar sponsors en middels crowdfunding actie op http://www.hetluktons.nl de Hoornse Havenconcerten voor 13e keer op rij te organiseren.

Op zaterdag 3 september 2016 worden jong en oud getrakteerd op een gevarieerd muziekprogramma vanaf de barkentijn Abel Tasman. Het middag- en avondprogramma zijn gratis toegankelijk.

Lokatie: de Karperkuilhaven in Hoorn. Ook dit jaar vallen de concerten samen met het Kunst en Cultuurweekend in Hoorn. Het programma begint om 16.00 uur, en is gericht op jong talent afkomstig uit Hoorn.

imageDit jaar geeft Muziekschool Boedijn invulling aan het programma met als titel “Ode aan de Roots”, featuring levende legende Tim Knol uit Hoorn! Boedijn vindt het een grote eer en grote uitdaging om met Tim een concert te mogen verzorgen. Strijkers, pianisten, zangers en zangeressen van de school zullen afwisselend zelf stukken spelen en vervolgens samen met Tim optreden.

Het programma zal bestaan uit hoogtepunten van het repertoire van Tim Knol en uit klassieke popnummers van gezamenlijke helden als Bob Dylan en The Band. De bekende Hoornse trompettist Wouter Hakhoff zal een paar nummers meespelen. Om 20.00 uur begint de hoofdact van het avondprogramma: het Matangi Quartet Sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een vaste speler op de klassieke muziek podia in Nederland en daarbuiten.

Een greep uit het repertoire: J. Brahms, G. Faure, C. Debussy. Wij zijn supertrots op de medewerking van sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Ivo Janssen. Francis van Broekhuizen is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium, winnares van de Christine Deutekom Award en vermaard sopraan in tal van top opera gezelschappen. Ivo Janssen is Bach klavier specialist en sinds 1988 aangesloten bij het Concertgebouw. Ivo Janssen werkt samen met hedendaagse componisten zoals Louis Andriessen, Michiel Borstlap en begeleidt al meer dan 10 jaar een muzikaal programma met schrijfster/dichteres Anna Enquist.

21.30 uur: Sabrina Starke Tot slot om 21.30 uur Sabrina Starke. Uitsmijter van de avond is deze oorspronkelijk uit Suriname afkomstige singer-song writer Sabrina Starke. Sabrina combineert Folk, Soul, en Jazz en won menig Edison en tweemaal de Radio 6 Soul & Jazz Award – Best Single, 2015 en Best Album, 2013. Wij kunnen niet wachten op haar versie van ‘Daar in het kleine café aan de Haven’, traditiegetrouw gezongen ter afsluiting van het concert. Zorg ook dat we ook in de toekomst door kunnen gaan met ons mooie evenement en steun ons met minimaal Euro 5 op http://www.hetluktons.nl en misschien kunnen we je verwelkomen aan boord, want…voor wat hoort wat….Kijk op http://www.hetluktons.nl voor de details.

Beeldmateriaal Stichting Hoornse Havenconcerten

Advertenties