Advertenties

Man aangehouden na rijden onder invloed | Wie mist deze fiets? | Controle dierenpolitie op ponymarkt

Zwaag – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 04.00 uur een 25-jarige Horinees aangehouden voor rijden onder invloed.

Toen surveillerende agenten de automobilist op de Korenbloem wilden controleren ging hij er vandoor en doofde daarbij zijn verlichting.

Na een korte achtervolging, waarbij snelheden van tegen de 100 km/u werden bereikt, kon de man op de Berkmergouw worden aangehouden. Bij een blaastest blies hij bijna tweeënhalf keer de toegestane norm. Verder kan de man een proces-verbaal tegemoet zien voor gevaarlijk rijgedrag en zijn rijbewijs is ingevorderd.


image
Wie mist deze fiets?

Bij een aanhouding in de Westerstraat in Enkhuizen werd vanochtend deze fiets aangetroffen. We konden er geen aangifte van diefstal bij vinden. Wie mist de fiets? De eigenaar kan zich melden bij het bureau Grootebroek of telefonisch 0900 8844


Hoorn – controle dierenpolitie op ponymarkt

image
De dierenpolitie was vandaag actief op de jaarlijkse ponymarkt in het centrum van Hoorn. Het doel was controle op naleving van de regels op het gebied van dierenwelzijn.

Op de markt was alles zeer goed geregeld voor mens en dier. Op de Gouw werden echter misstanden geconstateerd bij een dierenverhuurbedrijf elders uit het land.
Een ezel, die in slechte lichamelijke conditie verkeerde, liep aangespannen voor een kar. Men is verzocht het dier per direct op rust te zetten.

De eigenaar van deze ezel zal strafrechtelijk worden vervolgd. Daarnaast zal hij ook bestuursrechtelijk worden aangeschreven, zodat het dier alsnog de juiste medische zorg krijgt.


Venhuizen – vrouw getuige van fietsdiefstal

Een oplettende vrouw zag vanmiddag dat er aan de Twijver een fiets werd gestolen. Ze gaf aan de politie door in welke richting de dief met de fiets was verdwenen. Een zoektocht leidde niet naar de dader maar wel naar de fiets, die, zoals we dat noemen ‘koud was gezet’.

De eigenares van de fiets heeft haar tweewieler weer terug. Op haar aanwijzing werd in de struiken een dubbele fietstas gevonden en twee verpakkingen van winkelgoederen. Zeer vermoedelijk zijn deze spullen gestolen door dezelfde verdachte, van wie een beperkt signalement bekend is.
Mist u een dubbele fietstas? We horen het graag.


image
Lutjebroek – vroegtijdig einde aan vaartocht

Een vaartochtje met een motorschuit eindigde vandaag vroegtijdig omdat de kap van de dieselmotor in brand vloog. De gealarmeerde brandweer wist de brand snel te blussen.

Vakkundig werd de behuizing van de motor verwijderd om herhaling van de brand te voorkomen. Vermoedelijk is de brand het gevolg van een te hoge temperatuur onder de kap. Er raakte niemand gewond.

Beeldmateriaal Politie Hoorn

Advertenties