Advertenties

KNRM Wijdenes: Zeezieke zwangere vrouw en peuter geëvacueerd na touw in de schroef | Klipper met motorproblemen nabij Schellinkhout

image
WIJDENES – Tijdens het assisteren van een klipper met motorstoring kwam er een pan-pan melding binnen via de marifoon. Een zeiljacht op het Markermeer had een landvast in de schroef gekregen.

Gedurende de noodoproep werd het duidelijk dat er 3 opvarenden aan boord zaten: een man, zwangere vrouw en een peuter. Tijdens het zeilen was er een landvast in de schroef gekomen. De schipper besloot om de hulp van de kustwacht in te schakelen omdat zijn vrouw en zoontje zeeziek werden.

Eenmaal aangekomen bij het zeiljacht is er besloten om een opstapper over te zetten en de vrouw met haar zoontje te evacueren. Het zeiljacht is onder zeil richting Enkhuizen gevaren waar het na assistentie van de reddingboot bij De Gier Maritiem werd afgemeerd.

Om de paniek bij de kleine man te verzachten hebben we een traumabeertje overhandigd. Hij sloot het beertje direct in zijn armen.

Klipper met motorproblemen nabij Schellinkhout

image
WIJDENES – Vrijdagmiddag om kwart voor twaalf kreeg een klipper met twee personen aan boord problemen met de motor. De motor liep met te weinig toeren. De opvarenden vertrouwden het niet en hebben bijtijds hulp ingeroepen om stranding aan lager wal te voorkomen.

De reddingboten van Reddingstation Wijdenes en Reddingstation Hoorn voeren uit richting de klipper. Bergingsvaartuig Loki had reeds een sleepverbinding gemaakt en vroeg de reddingboten ter assistentie met het binnenlopen van de haven van Hoorn. Vanwege het schommelen van de klipper hebben algenvlokken voor verstopping van de brandstoffilter gezorgd.

Voor de haven van Hoorn werd de klipper gereed gemaakt voor het binnenlopen toen er een pan-pan melding binnenkwam via de marifoon. De reddingboot van Hoorn was nog ter plaatse en heeft de taak van reddingboot De Gooier overgenomen zodat reddingboot De Gooier direct koers kon zetten richting het onfortuinlijke zeiljacht.

Beeldmateriaal Reddingsstation Wijdenes

Advertenties