Advertenties

Spectaculaire oefening met SAR helikopter

image
Vrijdagavond vond er voor de kust van Wijdenes een spectaculaire helikopteroefening plaats. Hier een impressie van foto en filmbeelden die gemaakt zijn tijdens de oefening. Ga met de opstappers mee omhoog!
image

Een groep vrijwilligers zijn vrijdagavond rond 20:00 uur het water op gegaan met beide reddingboten voor een periodieke oefening met een SAR helikopter van Noordzee Helikopters Vlaanderen. NHV voert voor de Nederlandse Kustwacht search and rescue taken en patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden uit.

image

Bezoekers die op de dijk stonden en in de haven waren kregen een mooi schouwspel te zien dat plaatsvond op het Markermeer. Tijdens de oefening werden een zestal opstappers vanaf de varende reddingboten naar de helikopter gehesen en vice versa. Met de SAR helikopter wordt regelmatig geoefend om de vaardigheden van beide partijen op peil te houden. Voor de reddingbootbemanning is het van belang dat ze geoefend zijn in het werken met de helikopter voor slachtoffertransport.image

Het was een leerzame oefening en voor beide partijen altijd leuk om dit soort oefeningen uit te voeren.

image
Beeldmateriaal © ‘Reddingstation Wijdenes’

Advertenties