Advertenties

Ronald de Jong op orgel in Hervormde kerk te Venhuizen

image
Op 20 augustus 2016 speelt de vermaarde organist Ronald de Jong uit Zoetermeer op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. Ronald de Jong zal een gevarieerd programma spelen.

Ronald de Jong (1956) kreeg zijn eerste orgellessen op 16 jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1983 het U.M.-diploma behaalde. Zijn docenten waren Rienk Jiskoot en Wim van Beek. Later heeft hij het diploma kerkelijk orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht (cijfer 9 voor begeleiden en improvisatie). Tijdens zijn conservatoriumstudie werd hij benoemd tot organist van de Geref. Pax-Christikerk in Den Haag. In 1988 werd hij organist van de Oudshoornse Kerk in Alphen a/d Rijn. Sinds 1991 is Ronald de Jong als cantor-organist verbonden aan de Oude Kerk in Zoetermeer.

Naast een privé-lespraktijk op het orgel van de Oude Kerk te Zoetermeer is hij als docent (orgel, klavecimbel en theorie) verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer. Hij concerteert veelvuldig in Nederland en het buitenland (o.a. Amerika, Schotland, Slowakije en Italië) en is een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Van zijn spel zijn 5 cd’s verschenen waarop hij speelt en improviseert. Ronald de Jong is muzikaal adviseur van de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer. Daarnaast is hij componist met composities voor koor en orgel; hij is ook actief als  beeldend kunstenaar.

Het concert begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree € 10  kinderen t/m 11 jr. € 5  Verder informatie: orgel.venhuizen@gmail.com en http://www.zingenenzo.com

Advertenties