Advertenties

KNRM Wijdenes: Surfer in nood gered door passerend zeiljacht

image
WIJDENES – Zaterdagmiddag waren de meeste plezierjachten nog op weg naar de havens toen een passerend jacht een kitesurfer in nood zag. De surfer kreeg zijn kite niet meer de lucht in en dreef 400 meter uit de kant.

Om 17:43 gingen de pagers af waarna de reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes koers zette richting het Hoornse Hop. Eenmaal aangekomen de op positie waar de surfer voor het laatst was gezien was de kitesurfer in nood nergens te bekennen. De reddingboot is hierop begonnen met zoekslagen en omliggende scheepvaart werd aangesproken.

Na een half uur zoeken kwam de reddingboot langszij een zeiljacht dat de kitesurfer in nood uit het water had gehaald. Na een korte controle van de surfer is de reddingboot weer retour station gegaan.

Beeldmateriaal KNRM Wijdenes https://youtu.be/WZcAjl7PiZo

Advertenties