Advertenties

Drie inzetten reddingboten KNRM Medemblik / Andijk

image
Woensdagmiddag rond 13:30 uur is de KNRM reddingboot Bernardine na telefonische melding uitgevaren voor een zeiljacht met een lijn in de schroef.

Het zeiljacht werd in de kom ten noorden van de Medemblikker haven aangetroffen, langszij de reddingboot genomen en naar de Regattahaven gebracht en daar onder de kraan afgemeerd.

Op de terugweg naar de ligplaats zag de bemanning van de Bernardine iets ten Noorden van de haveningang een zeiljacht dobberen waarop een man op het voordek verwoed naar hen aan het zwaaien was. Dichterbij gekomen zag de bemanning dat het schip richting de fuiken dreef en geen werkende motor had.

Eerst werd het zeiljacht weggesleept van de fuikenstellingen waarna het langszij van de Bernardine naar de kade van de Pekelharinghaven werd gebracht waar het werd afgemeerd.

Aan het eind van de middag werden de bemanningsleden van de Bernardine en ’t Span opnieuw opgeroepen, nu voor een vaartuig met motor/stuur problemen dat zich volgens de melding aan de Friese kant van het IJsselmeer bevond. Korte tijd later werd deze alarmering door de Kustwacht weer ingetrokken, omdat een berger inmiddels terplaatse was gekomen.

Advertenties