Advertenties

KNRM Medemblik / Andijk: Zeiljacht met koppelingsprobleem aan de motor

image
IJsselmeer – De reddingboten Bernardine en ’t Span van KNRM Medemblik zijn dinsdagmiddag opgeroepen voor een 8 meter lang zeiljacht met motorproblemen.

Vanaf het zeiljacht was een positie op het IJsselmeer opgegeven ten Oosten van het eiland De Kreupel. Daar werd het niet aangetroffen. Na enig zoeken werd het zeiljacht aangetroffen op 7 mijl ten Oostzuidoosten van de opgegeven positie.

Ter plaatse gekomen heeft een bemanningslid van een van de reddingboten naar de motorinstallatie gekeken. De koppeling tussen motor en schroefas bleek defect te zijn geraakt.

Vanaf reddingboot Bernardine is een sleepverbinding gemaakt en is het zeiljacht naar de Buitenhaven van Stavoren gesleept waar een monteur van de verhuurder aan boord kwam om een reparatie uit te voeren.

Advertenties