Advertenties

Gezonken vrachtschip weer boven water


IJsselmeer | APB – Het binnenvaartschip dat twee weken geleden zonk voor de kust van Stavoren is weer boven water. Dat meldt
Omrop Fryslân. Bij de reddingsoperatie werden ook eenheden van het KNRM Enkhuizen ingezet door de Kustwacht. Drie opvarenden werden gered, waaronder de schipper en zijn vrouw.

De weersomstandigheden vandaag waren volgens Rijswaterstaat uitstekend om het schip weer boven water te krijgen. Het Belgische vrachtschip maakte 5 juli water doordat de laadbak niet was afgesloten. Harde wind zorgde ervoor dat het water op het schip sloeg.

Op dezelfde dag raakte ook een ander vrachtschip onder Lelystad water. Ook hier was sprake dat de laadruimte niet was afgesloten. Door tijdig ingrijpen van andere reddingsbrigades kon erger worden voorkomen.

Advertenties