Advertenties

Waterquiz wandeling Doe je mee met de waterquiz?

imageimageZondagmiddag 31 juli om 14.00 uur start de ‘waterquiz wandeling’ bij IVN in het Streekbos Paviljoen. De waterquiz wandeling bestaat uit 14 vragen en als je goed luistert naar de IVN-gidsen dan hoor je de antwoorden. Deze waterquiz gaat over water. Water is voor mensen, flora en fauna onmisbaar want zonder water is er geen bestaan op aarde mogelijk.

Maar wat is water nou precies? Met deze 14 leuke vragen krijgen de kinderen met hun (groot)ouders tijdens de quiz een interessante kijk op water. Ook leuke proefjes over; drijven, zinken en water breken of over water lopen, laten we zien op deze boeiende watermiddag. De waterquiz wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage in de bus is welkom.

Tentoonstelling Water

Tot en met augustus te zien bij IVN in het Streekbos Paviljoen. Geopend op zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur en door de week voor groepen op afspraak. De ‘levende have’ bestaat uit aquaria met rivierkreeftjes en slootvisjes en de tentoonstelling bevat allerlei onderwerpen die met water te maken hebben. Van oudsher is water een belangrijk thema bij IVN West-Friesland. Wat er in, op en rond het water leeft zegt alles over de biodiversiteit en waterkwaliteit. Kwakende kikkers, slijmerige waterplanten en genietende kinderen en volwassenen aan de waterkant of in de IVN fluisterboot; IVN zorgt voor educatie over water.

Foto Kleine roodoogjuffers en Ruiveertjes op het water: Toos Brink

Advertenties