Advertenties

22ste Oldtimerdag Medemblik – Klassiekers kijken op zondag 24 juli 2016

image
Medemblik – Het wordt weer ouderwets genieten in het historische centrum van Medemblik tijdens de 22ste editie van de Oldtimerdag op de Nieuwstraat. Naast de prachtige vierwielers pronken tweewielers die bij menig bezoeker jeugdsentiment oproepen.

image
Vanaf 10.00 uur arriveren de eerste deelnemers om een dag te koketteren met hun trots. Het programma start net als andere jaren met de traditionele rondrit in de omgeving. Om 11.00 uur vertrekken de oldtimers. Er wordt een gevarieerde route gereden van ca. 40 km. De bonte verzameling eindigt rond 12.00 uur weer op de Nieuwstraat. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn er overigens nog genoeg automobielen te aanschouwen, niet iedereen doet namelijk mee aan de rondrit.

Concours d’elegance

Als toeschouwer is het eveneens een lust voor het oog om te zien hoe dit concours d’elegance voorbij koerst, ook de aankomst van de rondrit is een ware happening. Maak een praatje met de trotse eigenaren, wissel ervaringen uit of raak geïnspireerd om bijvoorbeeld nu eindelijk eens uw eigen auto uit vervlogen tijden verder op te knappen.

Opgevoerde buikschuivers
Rond 13.30 uur voegen een 80-tal bromfietsen zich bij het evenement. En vertel eens; hoorde u vroeger bij de Puch’s met hun hoge stuur, of was het een, al dan niet opgevoerde ‘buikschuiver’ van het merk Kreidler of Zündapp? Tijdens de Oldtimerdag beleef je het opnieuw. Het wordt absoluut een dag vol nostalgie en mooie herinneringen.

Advertenties