Advertenties

Zomers weer voor 2.100 deelnemers Ronde van de Westfriese Omringdijk

image
Alkmaar | Ruim 2.100 fietsers gingen zondag 10 juli de uitdaging aan en fietsten de eeuwenoude Westfriese Omringdijk rond.

Het wielerevenement de Ronde van de Westfriese Omringdijk van Le Champion kon rekenen op mooi zomers weer. De fietsers kozen tussen routes van 135, 80 of 50 kilometer en startten in Alkmaar, Hoorn, Kolhorn of Enkhuizen.

In Alkmaar sprak wethouder van Opmeer Elly Deutekom de deelnemers van tevoren toe. Zij gaf in haar toespraak aan trots te zijn om vanuit het regiopromotieprogramma Westfriese Omringdijk, een samenwerking tussen Westfriese gemeenten, aan de wieg te staan van de Ronde. Hierdoor maken elk jaar vele fietsers kennis met al het moois dat Westfriesland te bieden heeft. Na de toespraak van de wethouder droeg Kees Kaas van de Westfriese Deurloupers een gedicht voor waarna Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar de bel, oftewel het startsignaal, luidde.

Rondom de startplaatsen, stempel- en verzorgingsposten stond de Noord-Hollandse cultuur centraal. Zo kon men bijvoorbeeld Westfriese streekproducten proeven en luisteren naar muziek over en uit de streek. Nieuw dit jaar was de verzorgingspost bij het Stoommachinemuseum in Medemblik.

Advertenties