Advertenties

Natuurpad Ecoproject Streekbos

P1020361 (1280x943)
Hier gaat de natuur zo veel mogelijk haar eigen gang. IVN-gids Douwe Greydanus geeft tijdens een wandeling op zondag 24 juli aan bezoekers uitleg over dit voormalige eiland midden in het Streekbos. Verzamelen om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen.

Het Ecoproject is alleen toegankelijk voor voetgangers via twee bruggetjes en voor honden verboden. De nieuwe aanplant van struiken en planten bieden meer variatie en trekken andere dieren aan. Zo wordt het aantrekkelijker voor de insecten die de Beestenboet tot hun woonverblijf kiezen. Dit voorjaar is de grote plas uitgebaggerd en is het water dieper en helderder geworden. Hier profiteren vissen, libellen en waterjuffers van.

Natuurwerkdagen

Vrijwilligers van IVN West-Friesland beheren samen met Recreatieschap Westfriesland dit stiltegebied voor meer biodiversiteit. Ook het Landschap Noord-Holland doet mee door werkmateriaal aan IVN West-Friesland beschikbaar te stellen. Door het maaisel af te voeren op broeihopen ontstaat er in de loop der jaren een andere biotoop. De gestapelde boomstammen en takkenrillen geven beschutting aan vogels en amfibieën. Planten die van natte voeten houden zoals Zwanenbloem, Koninginnekruid en Munt doen het goed. Kom maar eens kijken.

Informatiegids

Voor wie meer wil weten over het Ecoterrein is de nieuwe uitgave Natuurpad Ecoproject te koop bij de IVN-balie voor € 2,-, incl. routebeschrijving en plattegrond.

Foto: Toos Brink

Advertenties